Icarul modern

Agresivitatea cu care se dezvolta tehnologia ne da dimensiunea aviditatii cu care omul cauta ce nu are in ceva ce stie ca nu va putea niciodata dobandi. Consumatorul de rand, suporterul de fotoliu, privitorul de ocazie din fata televizorului, toti incep sa semene tot mai mult cu un Icar modern prins intr-un labirint din care, incercand sa scape cu lipituri din ceara vorbelor lustruite de moderator, se apropie prea mult de caldura tranzistorilor, sfarsind izbit de realitatea incolora, lipsita de tragism, bestialitate si exclusivitati.

Jurnalistii politici te vor face sa crezi ca pana si Icar ar fi renuntat sa dea din aripile false, daca la jumatatea zborului spre soare i-ar fi fost prezentat un sondaj de opinie in care mai bine de jumatate dintr-un segment “reprezentativ” ar fi bifat cu convingere ca va scapa cu rani minore din incident.

Jurnalistii sportivi te vor convinge, prezentand imagini in exclusivitate ale caderii lui Icar, ca Dedal a pus o mana pe el exact in momentul desprinderii de zid,  influentand apropierea de soare si astfel, caderea. Cu toate acestea, in urma dezbaterii “aprinse”, n-ai baga mana-n foc ca Icar n-a simulat caderea pana in punctul in care redresarea a fost imposibila.

Sportul si viata nu se traiesc in fata televizorului. Pentru ca tehnica dobandita in telefoane interminabile cu persoane mai mult sau mai putin avizate, rularea la nesfarsit a unor faze mai mult sau mai putin litigioase, iluzia trairii vietii altora nu vor reusi nici pe departe sa atinga esenta clipei de zbor a imaginatiei, momentul de maxima adrenalina care-i face pe oameni sa parcurga distanta necesara pentru a ateriza, liberi si teferi, dincolo de propriile temeri si complexe.

Asa ca, refuzand din ce in ce mai des ipostaza de suporter de fotoliu, am devenit suporter de buzunar. Buzunarul mic de la pieptul ce adaposteste inima mare a unui copil de 9 ani, alaturi de care invat in fiecare zi ce inseamna fair-play, prietenie, curaj, victorie si infrangere, intr-un cuvant: viata.

Reclame

2 responses to “Icarul modern

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: