Arbitraj de criza

Urmare numeroaselor probleme ivite in arbitrajul din fotbalul romanesc, FRF a luat hotararea de a introduce un sistem ultra-modern de arbitraj, prin care se spera sa se elimine toate suspiciunile, redand microbistului placerea de a vedea un meci nealterat de interventiile uneori devastatoare ale arbitrilor. Astfel:

1. La fiecare fault se va solicita intreruperea meciului, calculandu-se de catre o echipa de matematicieni unghiul de inclinare a ghetei in momentul atacului, precum si locul geometric al urmelor lasate in iarba stadionului, pentru a determina daca a fost talpa, atac intarziat sau intrare la rupere. Tot atunci, jucatorul va fi supus unui test cu detectorul de minciuni pentru evidentierea intentiei.

2. La fiecare meci va asista o echipa de criminalisti care va fi solicitata sa-si faca datoria de fiecare data cand comentatorii vor rosti sintagma: “atac criminal” sau “intrare criminala”. Jucatorilor le vor fi luate amprente, va fi calculata distanta dintre urmele lasate pe gambele adversarilor, precum si lungimea acestora. O echipa de statisticieni se va ocupa de prelucrarea rezultatelor, confruntand datele cu analize si modele preexistente care vor stabili cu precizie gravitatea faptei si sanctiunea corespunzatoare.

3. Inainte de inceperea meciului, jucatorilor le va fi injectat “serul adevarului”. Desi faza experimentala n-a dat suficiente rezultate, (in timpul meciului putand fi auzite exclamatii de genul: “ba, da’ bou sunt”, “iar mi-am pus ghetele invers”, “ce-o fi vrand sa spuna ala cand imi zice sa strang mai bine?!”, “da ba si tu o pasa buna ca d-aia iei salariul dublu fata de mine”), doctorii lucreaza la imbunatatirea sistemului, asteptandu-se si exclamatii de genul: “am fost in offside!”, “l-am faultat!”, “nu m-a atins!”.

4. Va fi desfiintata notiunea de hent. Fizicienii lucreaza la o metoda noua care presupune crearea unui camp magnetic, la activarea caruia mainile jucatorului se vor lipi de corp. Pentru eficienta si utilitate, magnetii vor fi introdusi in corpul jucatorilor astfel incat miscarea rezultata la activarea campului magnetic sa coincida cu gestul reflex de la apararea jucatorilor din zidul format la o lovitura libera. Cu lacrimi in ochi, jucatorii spera in gasirea in scurt timp a intensitatii optime a campului…

Prin introducerea acestui sistem de arbitraj FRF va rezolva si problemele cauzate de suporteri pe stadioane (scandari si bannere triviale, fluieraturi impotriva investitorilor, acte de huliganism), intrucat tribunele vor fi pline de echipele de fizicieni, doctori, criminalisti si matematicieni care vor asigura desfasurarea in bune conditii a meciurilor si vor crea un climat intelectual propice spectacolului si performantei. Spectatorilor le este oferita insa sansa unica de a urmari cu sufletul la gura emisiunile de dupa meci, in care echipe de jurnalisti specializati in matematica, fizica sau medicina le vor explica fiecare interventie din timpul meciurilor.

Reclame

Comments are disabled.

%d blogeri au apreciat asta: